Wie wat hoe avatar?

Een avatar is een afbeelding of 3d karakter wat jezelf als persoon vertegenwoordigt in een virtuele omgeving, zoals in een 3d wereld. Met je eigen avatar in een virtuele omgeving beweeg je zoals je wilt door die wereld heen.

Ook een afbeelding kan als avatar dienen, zoals je dat vaak in forums ziet waar mensen met zo´n plaatje laten zien dat ze er zijn.

Het heeft als doel om een soort herkenbaarheid te geven aan je aanwezigheid in een virtuele omgeving. het gaat er niet zozeer om of je er in de realiteit ook zo uitziet. Sommigen gebruiken zelfs een huisdier of een symbool als avatar.

In de game-wereld is het meestal een 3D karakter wat als een virtueel bewegende personage of fantasie-karakter door de virtuele wereld heen beweegt en keuzes maakt in de game.

Zo´n bewegende avatar vertegenwoordigt hierbij de speler in het spel.

Je zou kunnen zeggen: De “3D creator” máákt een karakter wat in meerdimensionale richtingen bewegen kan. De maker van een spel of 3D game koopt bijvoorbeeld de rechten van de maker om dat karakter te integreren in een spel.

Een andere mogelijkheid is het maken van animaties met 3D karakters. Dan kunnen de rechten op dezelfde wijze gekocht worden om dergelijke karakters te gebruiken.

Tenzij de producer tegelijk ook zelf de 3D creator is natuurlijk. Dan heeft hij of zij zelf de licentie in eigen hand.

Zo kun je nog verder doorgaan met bijvoorbeeld reclame-industrie die er regelmatig gebruik van maakt. Of de moderne illustratie-tekenaar.


Home 3D Creaties Illustraties 3D Wat is 3D contact

Als een illustrator met 3D software kan omgaan gebruikt deze soms de digitale karakters om er 2D-afbeeldingen mee te renderen.

Op deze wijze kun je de geschikte digitale personage of acteur uitzoeken en poseren als een model in een zelf gekozen 3D omgeving.

Dan blijven er nog de vele hobbyisten over, die middels 3D software graag afbeeldingen en/of animaties creëren.

KORTOM: ER ZIJN 3D (CHARACTER) CREATORS EN ER ZIJN GEBRUIKERS VAN DE AANGEBODEN 3D CHARACTERS !

Natuurlijk geldt dit hele verhaal ook voor 3D objecten welke gemodelleerd en gemaakt worden voordat er gebruik van kan worden gemaakt.
Sommigen zijn meer gespecialiseerd in het maken van bijvoorbeeld de kleding of het haar voor de digitale karakters.

Weer anderen maken kant en klare poses voor de 3D-markt. Zodat de gebruiker van deze poses niet al het werk meer hoeft te doen om alle ledematen en gewrichten in precies de goede positie te brengen.

Realistische karakters, Elfjes en andere fantasie-karakters, cartoon-karakters, dieren…  

Er zijn vele mogelijkheden in de virtuele wereld!!


© copyright: 2016 mar3d.net - Al  het beeld- tekst - en geluids materiaal  op deze website is auteursrechtelijk beschermd